Gomasallad med edamamebönor och tigerräkor

Få läckra smakupplevelser med feta, edamamebönor och tigerräkor förenade i en gomasallad.

21 maj 2014 av Michelle Kristensen

Det behöver du

Till 2 personer

150 g edamamebönor
200 g sockerärtor
300 g broccoli
75 g babyspenat
40 g fetaost

Dressing

25 g sesamfrö
1 msk soja
1½ msk risvinäger
½ msk sesamolja
¼–½ dl vatten
En nypa stevia

Räkor

300 g tigerräkor
1 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
½ tsk färskhackad chili
En nypa havssalt

Så här gör du

  • Rosta sesamfröna i 5–10 minuter i stekpannan. Lägg sedan fröna i en kaffekvarn och mal dem fint. Rör därefter ihop alla ingredienser till dressingen.

  • Ångkoka broccoli och sockerärtor och lägg grönsaker, bönor, fetaost och dressing i en skål. Blanda dem väl och häll till sist över dressingen.

  • Stek räkorna i oljan i 1–2 minuter tillsammans med kryddorna, och sätt dem på ett spett, eller lägg dem i salladen.


Dryck: Rödbetsjuice

2 stora rödbetor
1 stor bit färsk ingefära
½ äpple

Pressa alla ingredienserna i en juicepress.

OBS! Om du vill minska på kalorierna kan du hoppa över dressingen.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av