Kokta ägghalvor på marmorbord.
© wichmann+bendtsen

Djävulsägg med senap och chili

Ägg är fantastiskt gott och sunt på lunchbordet. Här bjuder vi på två läckra varianter av fyllda ägghalvor. Smaklig måltid!

5 april 2017 av Anne Larsen & Elisabeth Bøjlund

Djävulsägg med senap och chili

4 personer

4 ägg
4 msk majonnäs
4 msk kvarg
Dijonsenap
Havssalt
Tabasco
1 citron, ekologisk
Lite färsk dragon
1 lime, ekologisk
Peperoncino (torkade chiliflakes)
Lite gräslök

Så lagar du djävulsägg

  • Hårdkoka äggen i 10 minuter. 
  • Dela dem på längden och ta bort gulorna. 
  • Mosa dessa och rör ihop med majonnäs och kvarg. 
  • Dela upp i 2 portioner.
  • Smaksätt den ena portionen med dijonsenap och salt, och den andra portionen med tabasco och salt.
  • Lägg de olika äggfyllningarna i varsin spritspåse och fyll de kokta äggvitehalvorna.
  • Toppa senapsäggen med finrivet citronskal och dragon.
  • Toppa tabascoäggen med finrivet limeskal, peperoncino och gräslök.

Här hittar du läckra recept på ägg.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 259 kcal
Protein: 10,5 g
Fett: 23,5 g
Kolhydrater: 2,9 g
Kostfibrer: 0,7 g

Rosa ägg
Rosa ägg

Du kan göra vackra rosa ägg genom att lägga kokta, skalade ägg i rödbetsjuice, ev med lite vinäger i, i kylskåpet över natten. De rosa äggen kan också fyllas som djävulsägg.

© wichmann+bendtsen

Kanske är du intresserad av