Äggsandwich med avokado
© wichman+bendtsen

Äggsandwich med avokado

Laga en omelett med blomkål som sandwichbröd och spara in på kalorierna samt öka på proteinerna med denna äggsandwich med avokado.

15 mars 2016 av Michelle Kristensen

Omelett med blomkål och avokado

4 personer

Bröd 
½ blomkål
1 tsk gurkmeja
1 tsk bakpulver
5 ägg
1 näve koriander
½ tsk salt
1 msk FiberHUSK
½ lime
½ dl sojamjölk
5 msk fullkornsrismjöl
1 tsk kokosolja eller smör till stekning
Äggsallad
2 hårdkokta ägg
2 stora avokadoer
1/5 hackad färsk chili
Saft/skal från 1/6 ekocitron
Ev 1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
Nymalen peppar
Ev groddar

Så gör du äggsandwich med avokado

  • Finfördela blomkålen i matberedaren.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna till bröden och stek 8 st i 4 minuter per styck.
  • Skär äggen grovt, mosa avokadoerna och blanda ihop ägg, avokado och kryd­dor samt citronskal och -saft.
  • Lägg äggsalladen mellan 2 blomkålsbröd ihop med en näve groddar.

 

Näringsinnehåll per sandwich

Energi: 399,5 kcal
Protein: 17 g
Fett: 27 g
Kolhydrater: 25,5 g
Kostfiber: 7,25 g

Kanske är du intresserad av