Kanelbullar utan socker

Baka en sats kanelbullar till helgens gäster, eller bara till dig själv och familjen. 

Kanelbullar – enkelt recept utan socker

Mums, goda kanelbullar – helt utan socker. Nu kan du helt enkelt njuta av lite sundare bullar.

12 mars 2018 av EASIS

Här kommer ett läckert recept som gör påsken och andra högtider lite sötare, helt utan socker, som hjälper dig att hålla den slanka linjen.

Ett superenkelt och snabbt recept på goda kanelbullar.

Ingredienser till sockerfria kanelbullar

  • 1½ dl minimjölk
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 30 g rapsolja
  • 1½ ägg
  • 0,5 g stevia 
  • 400 g vetemjöl

Ingredienser till fyllningen

  • 50 g sockerfri nyponmarmelad
  • 50 g mjukt växtbaserat margarin
  • 3 tsk mald kanel
  • ½ vispat ägg till pensling

Så bakar du sockerfria kanelbullar

  1. Värm mjölken till fingervarm. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt salt och olja. Blanda ner ägg, stevia och mjöl.
  2. Knåda degen tills den är jämn och elastisk. Låt den jäsa, övertäckt, på ett ljummet ställe i ca 40 minuter.
  3. Knåda degen igen efter jäsning och kavla ut till en stor fyrkant med en tjocklek på ca 1 cm.
  4. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut på degplattan. Vik degen rakt över och skär i 2 cm breda strimlor, som du snor ihop till en degsnurra.
  5. Lägg kanelbullarna på en bakplåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och låt jäsa i ca 30 minuter.
  6. Grädda kanelbullarna i 180 ° i ca 15 minuter tills de är gyllene och känns genomgräddade.

Näringsinnehåll per kanelbulle (86 gram):

  • Kcal: 243
  • Protein: 8,6 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 9,5 g
  • Kostfibrer: 7,3 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar