Kvinna bär kaka med kvargkräm, bananer och choklad

Banankaka med kakaokvargkräm

Sugen på något sött? Istället för att kasta dig över tomma kalorier, så prova denna sunda och goda banankaka.

15 mars 2018 av Signe Moesby Leth

Banankaka med kakaokvargkräm

8 personer

3 stora bananer, väl mogna 
2 ägg 
1 dl akaciahonung 
½ dl kokosolja, smält 
4 msk kvarg eller grekisk yoghurt 
1 tsk natron 
½ tsk bakpulver 
1 tsk kanel 
1 tsk vaniljpulver 
¹⁄³ tsk havssalt 
2 dl bovetemjöl 
30 g mörk choklad, 70 % 

Kakaokvargkräm:
2 dl kvarg 
1 msk mörkt kakaopulver 
1 tsk vaniljpulver 
1 msk akaciahonung 


Topping:
½ banan 

20 gram choklad

Så bakar du banankaka med kakaokvargkräm

  • Mosa bananerna med en gaffel och blanda moset väl med övriga blöta ingredienser. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga. 
  • Klä en springform med 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda kakan i 45–50 minuter i 175 grader. Kakan är färdig när du kan sticka ner en trästicka i den och det inte är någon smet på stickan när du drar upp den. Låt kakan svalna på galler. 
  • Rör ihop kvarg, kakao, vanilj och honung till en kräm. 
  • Ta ut kakan ur formen när den har svalnat och toppa den med kakaokvargkräm. Lägg på bananskivor och grovhackad mörk choklad. 


Näringsinnehåll per person:

Energi: 294 kcal
Protein: 8,3 g
Fett: 9,4 g
Kolhydrater: 44,9 g
Kostfibrer: 2 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar