Rödkålsjuice och myntablad.
© wichmann+bendtsen

Rödkålsjuice med äpple/ingefära

Rödkål kan avnjutas rå, kokt, fermenterad, i soppor, sallader och inte minst som juice. Denna rödkålsjuice ger dig snabbt de sunda kostfibrer och växtämnen som finns i det runda kålhuvudet. Och så smakar den supergott! Varsågod.

1 december 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Rödkålsjuice med äpple/ingefära

2 personer

½ rödkål
50 g ingefära
Mynta

2 apelsiner
4 dl ofiltrerad äppelmust
 

Så gör du rödkålsjuice

  • Lägg rödkål, ingefära, mynta, apelsinkött och äppelmust i en slowjuicer. 
  • Ställ kallt i en timme och avnjut den kall.

TIPS! Juicen är mycket god att späda med om du gör soppa eller varm rödkål.

Näringsinnehåll

Energi: 209 kcal
Protein: 4,8 g
Fett: 1,3 g
Kolhydrater: 48 g
Kostfiber: 5,7 g

Kanske är du intresserad av