Rödbetscocktail

Innehåller äpple, apelsin, grape och ingefära.

19 november 2010 av I FORM

2 personer

2 dl rödbetsjuice
1 dl ofiltrerad äppelmust
1 tunn skiva ekologisk blodapelsin
1 tunn skiva ekologisk rosa grapefrukt
Tunna strimlor av en liten ingefärsrot
Ev 2 citrongräs som ”drinkpinnar”


Så här gör du

Blanda rödbetsjuice och äppelmust, och häll upp det i glas. Skär små trekanter av citrusfrukterna och lägg dem i rödbets- och äppelmustblandningen tillsammans med stavar av ingefära. Låt det dra i 10 minuter innan du serverar.

Tips

Rödbetsjuicen kan du antingen göra själv i en råsaftcentrifug eller köpa färdig i hälsokostaffärer.

Hälsobonus

Drycken är rik på antocyaniner och karotener som är mycket kraftiga antioxidanter.

Kanske är du intresserad av