Rabarbersaft med vattenmelon.
© wichmann+bendtsen

Rabarbersaft med jordgubbar

Gör din egen saft av syrliga rabarber, läskande vattenmelon och söta jordgubbar.

24 maj 2016 av Michelle Kristensen

Hemlagad rabarbersaft

4 personer

600 g vattenmelon
1 lime
400 g frysta jordgubbar
Rabarbersirap
16 rabarberstjälkar
⅛ tsk stevia
1 msk agavesirap
1/6 tsk vaniljpulver
1 dl vatten
Topping
Färsk frukt och örtkryddor
Tillsätt ev färsk ingefära och en skvätt agavesirap

Så gör du rabarbersaft

 

  • Dagen före: Skär 8 rabarberstjälkar i 3 cm stora bitar och lägg i en gryta ihop med stevia, agavesirap, vaniljpulver och vatten.
  • Koka i 10 minuter.
  • Häll därefter blandningen genom ett saftfilter, så du får en fin röd vätska utan trådar från
    rabarberna.
  • Koka vätskan i 30-40 minuter, så den blir mer koncentrerad – håll ögonen på den under tiden, så inte all vätska försvinner och den bränns.
  • Samma dag: Mixa vattenmelon, lime och jordgubbar till en jämn konsistens.
  • Fördela drycken i 4 glas, häll sedan rabarbersirap överst och toppa ev med örtkryddor.
  • Drick genast.

Näringsinnehåll i rabarbersaft per person

Energi: 220 kcal
Protein: 5,3 g
Fett: 1,5 g
Kolhydrater: 55 g
Kostfiber: 18,5 g

 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar