Frukost med ägg
© wichman+bendtsen

Små äggkakor med persilja

Servera små äggkakor som liknar små moln med persilja och soltorkade tomater.

15 mars 2016 av Michelle Kristensen

Äggkakor med persilja

7 st

½ blomkål
7 ägg
3 msk mandelmjöl
1 näve bredbladig persilja
1 näve soltorkade tomater
3 msk fullkornsrismjöl
2 tsk FiberHUSK
Topping
Röd paprika, rödlök och sparris

 

Så lagar du äggkakor

  • Finfördela blomkålen i mycket små bitar i matberedaren.
  • Skilj försiktigt äggulor och äggvitor åt – gulan får inte gå sönder!
  • Blanda äggvitorna med blomkål, FiberHUSK, mandelmjöl, finhackad persilja, finhackade soltorkade tomater och fullkornsrismjöl.
  • Fördela smeten i form av 8 "moln" på en bakplåt och gör en liten fördjupning i varje.
  • Baka molnen i ugnen i 175 grader varmluft i 20 minuter.
  • Ta ut dem och lägg en äggula i varje fördjupning, baka därefter i ytterligare 2–3 minuter.
  • Toppa med tillbehören precis innan servering.

Näringsinnehåll per äggkaka

Energi: 159,6 kcal
Protein: 10,4 g
Fett: 8,3 g
Kolhydrater: 10,6 g
Kostfiber: 1,2 g

 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar