Quinoagröt med blåbär och skyrkräm

10 minuter
370 kcal

Protein och fibrer från ägg, quinoa, kvarg och rågflingor ger dig en hälsosam och mättande start på dagen. Perfekt till frukost eller efter ett hårt träningspass.

Quinoagröt med blåbär och skyrkräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 1 dl rågflingor
  • 1 dl färdigkokta vetekärnor
  • ½ dl svart quinoa, kokt
  • 2 dl blåbär (färska eller frysta)
  • 2 dl sojamjölk
  • 1 dl vatten
  • 2 knivsudd vaniljpulver
  • tsk salt
  • 2 knivsudd Stevia
  • 2 stort ägg

Skyrkräm

  • 4 msk skyr (40 g )
  • ½ lime, saft och skal (ekologisk)
  • tsk Stevia
  • En nypa vaniljpulver

Tillbehör

  • 200 g frukt och bär, t ex blåbär, hallon, apelsin eller mango.
  • Ev lite kanel

Gör så här:

  • Lägg ingredienserna till gröten, utom ägget, i en gryta och koka på svag värme. Rör i gröten medan den värms upp.
  • När den blir tjockare och hänger ihop, knäcker du i ägget. Koka gröten i en minut, ta den från värmen och låt svalna.
  • Blanda under tiden skyrkrämen och skär frukten i önskade bitar.
  • Häll gröten i en skål, lägg skyrkrämen ovanpå och garnera med frukt. Strö eventuellt kanel över.