Det här receptet är superfood när den är som bäst!

Rågbröd med chia, äpple och rågcrumble

Chiafrön är bland annat rika på omega-3-fetter, kalcium och järn. Testa den här gröten som är en kombination med äpple, rågbröd och laktris.

23 februari 2015 av Anne Larsen

Rågbröd med chia

1 person

¼ skiva (15 g) rågbröd
1 tsk grovt rålakritspulver
½ äpple (50 g) i fina tärningar
Saft från 1 pressad citron
1 dl rågflingor (alternativt dinkelflingor, kornflingor eller havregryn)
1,5 dl vatten
0,5 dl minimjölk
En nypa havssalt
1 äggvita
1 msk chiafrön
Ev 1 tsk frystorkade hallon
Ev 1 tsk frystorkade havtorn

 

LÄSARFAVORIT: Kari Traa löparjacka + 3 nr av I FORM – BARA 99:– ! Klicka här >>

 

Gör så här

    • Rosta rågbrödet, hacka det och blanda med lakritspulver.

 

  • Pressa citron över äppeltärningarna.

 

 

  • Koka upp rågflingor med vatten och mjölk under omrörning i ca 3-4 minuter, till lämplig konsistens.

 

 

  • Lägg i en nypa salt och rör runt.

 

 

  • Vänd i äggvita och chiafrön i den varma gröten och lägg upp med rågbrödscrumble, äppletärningar och ev hallon och havtorn.

 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar