Spegelägg med linser och korv

Korv och ägg hör till den klassiska brunchtallriken! Se fram emot en lite nyttigare version med linser i tomatsås.

2 oktober 2015 av Augusta Sørensen

Spegelägg med linser och kryddig korv

5 personer

5 ägg (eller 15 vaktelägg)
5 små kryddiga korvar à 35 g
1 knippe thailändsk basilika


Bakade linser

1 dl linser
2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 lök
Lite olivolja till stekning
2 burkar krossade tomater
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 msk honung
Havssalt


Tillagning

  • Fräs lök, vitlök, kryddor och linser, tillsätt vatten långsamt och låt det koka in.
  • När linserna har sugit upp allt vatten, tillsätt de krossade tomaterna och koka tills linserna är mjuka. Smaka av med honung och salt.
  • Häll allt i en smord ugnsfast form. Knäck alla äggen och häll ut på toppen – som ett stort stekt ägg!
  • Baka i ugnen i 180 grader i cirka 12 minuter tills äggvitan har stelnat.
  • Stek de kryddiga korvarna i en stekpanna och servera dem på ett fat.
  • Toppa med thailändsk basilika.

LÄS OCKSÅ: Vad är ägg egentligen bra för? Få svaret här! 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar