Havrepannkakor med fikon

Pannkakor hör hemma på varje anständigt brunchbord. Testa de här små havrepannkakor med färskost och fikon nästa gång du dukar upp!

2 oktober 2015 av Augusta Sørensen

Havrepannkakor

5 personer

2 ägg
2 äggvitor
100 g keso
½ tsk bakpulver
2 msk havremjöl
1 nypa havssalt
Kokosolja eller smör till stekning
100 g mager färskost
3 färska fikon


Tillagning

  • Blanda äggen med keson.
  • Vänd sedan ihop med två hårt vispade äggvitor (använd ev de två äggulorna på fatet med linser i tomat – så att inget går till spillo!).
  • Tillsätt bakpulver, mjöl och salt och låt smeten stå i 15 minuter, innan pannkakorna gräddas.
  • Smörj pannkakorna med färskost och lägg färska fikon samt eventuellt en klick god nyponsylt ovanpå.

Kanske är du intresserad av