Kryddig chiaparfait, köttfri frukost
© wichmann+bendtsen

Kryddig chiaparfait

Kickstarta dagen med en sund och läcker energiboost.

2 februari 2018 av Signe Leth

Kryddig chiaparfait med mango, ingefära och cayennepeppar

2 personer

2 dl mjölk, ev havredryck eller kokosmjölk
2 msk chiafrön
4 msk grovt kokosmjöl
2 msk kvarg alt grekisk yoghurt
1 mango utan skal
20 g ingefära
1 knivsudd cayennepeppar
1 dl apelsinsaft eller mjölk
1 dl hallon, färska eller tinade från frysen

Så gör du

  • Blanda mjölk, chiafrön och kokosmjöl i en skål.
  • Ställ blandningen kallt i 20 minuter eller över natten, så att chiafröna kan suga upp mjölken och få en tjock, grötliknande konsistens. Rör gärna runt i gröten ett par gånger under tiden.
  • Tillsätt kvarg när gröten är klar och blanda allt väl.
  • Lägg mango, cayennepeppar, ingefära och apelsinsaft i en mixer. Mixa tills du har en jämn smoothie.
  • Mosa hallonen med en gaffel och arrangera dina frukostparfaiter i två höga glas genom att växelvis lägga i chiagröt, mangosmoothie och mosade hallon.
  • Ät parfaiten direkt eller ta med den i ett glas med lock och ät när du är på språng.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 262 kcal
Protein: 9 g
Fett: 10,7 g
Kolhydrater: 36,5 g
Kostfibrer: 7,3 g 

Kryddig chiaparfait, köttfri frukost
TIPS!

Parfaiten kan göras helt klar kvällen innan, så du har en snabb och god frukost en stressig morgon. Var bara noga med att täcka över glaset när du ställer det kallt.

© wichmann+bendtsen

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar