Färsk frukt med yoghurt och müsli

Kickstarta dagen med en vitamin-, fiber- och kalciumbomb.

14 juli 2015 av I FORM

1 person

2 dl mager yoghurt
250 g blandad frukt
35 g grov müsli med nötter


Tillagning

Skär en mängd olika frukter i lagom stora bitar, t ex ananas, jordgubbar, äpple, päron, banan och blåbär och blanda med yoghurt och müsli i två lager. Låt sedan din frukostblandning stå svalt innan du äter den. Om du har stressigt på morgonen kan du göra blandningen kvällen före och ställa det i en plastbägare, så att du kan ta med den på vägen nästa morgon.

  • Du tränar inte alls:

    Ska du vara försiktig med kaloriintaget kan det vara en god idé att spara in lite både på müslin och frukten för att få ner innehållet till en nivå som passar din brist på träning.


  • Du tränar hårt och mycket:

    När du tränar hårt ökar du samtidigt ditt behov av proteiner. Rättens proteinhalt är inte så hög, och därför kan du med fördel välja proteinrik lättfil i stället för yoghurten.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar