Vit tryffel med apelsinsmak

Eleganta och superlätta att göra.

15 juli 2015 av I FORM

30 st

75 g osaltat smör
180 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde
Apelsin- eller citronolja


Överdrag:

100 g vit choklad
50 g mörk choklad


Tillagning

Smält smör, choklad och grädde tillsammans över ett vattenbad. Rör sedan i ett par droppar apelsin- eller citronolja - du kan också använda apelsinlikör.

Låt massan svalna i ett par timmar. Rulla kulor av massan, och kom ihåg att kyla ner händerna i isvatten så att chokladen inte smälter. Doppa kulorna i smält, vit choklad och gör ränder på det vita överdraget med mörk choklad.

Låt tryffeln stelna helt innan servering.

När du gör chokladöverdrag

Smält chokladen över vattenbad. Chokladen får inte bli varmare än 45 grader eftersom den då kan bli grynig. Använd till exempel stektermometer och kom ihåg att stänga av värmen i god tid. Doppa konfekten i chokladen, lägg den på en bit bakplåtspapper och garnera efter smak och fantasi.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar