Vingummiremmar av frukt, bär och lakrits

Gör eget godis! Här kommer tre goda varianter med smak av frukt, bär och laktris. Alla är helt sockerfria!

28 augusti 2016 av I FORM

Sweet‘n'sour

9 stycken

300 g mango (gärna fryst, men tina den lite innan användning)
10 mjuka, torkade aprikoser (viktigt att de är mjuka)
1 knivsudd vaniljpulver
1 knivsudd stevia


Wild'n'berry


9 stycken
300 g frysta hallon
1 banan
1 tsk stevia
1 knivsudd vaniljpulver

Fruity licorice

9 stycken

6 dl äppelmos utan socker
2 tsk fint lakritspulver


Gör så här

  • Blanda ingredienserna till respektive fruktrulle i en mixer eller assistent. Kör ihop till en jämn massa. Det är viktigt att det inte finns några stora fruktbitar kvar – allt ska vara finfördelat för att det ska fungera.

  • Till lakritsrullarna rör du bara ihop äppelmoset med lakritspulvret. Sedan är det dags att baka ut rullarna.

  • Lägg bakplåtspapper i en ugnsform och fördela ut massan. Stryk ut den så att den är lika tjock överallt.

  • Skiktet ska bara precis vara så tunt att du inte längre kan se bakplåtspappret.

  • Grädda massan i 50 grader i varmluftsugn i 8–10 timmar (beroende på tjocklek). Det är bra att öppna ugnsluckan lite då och då för att släppa ut lite av fukten som bildas i ugnen.

  • Tänk särskilt på att det kan vara så att massan behöver längre tid om du har gjort den lite tjock. Den ska vara torr (men inte krispig) när du tar ut den.

  • Lossa massan från pappret och klipp i tre centimeter breda strimlor med en sax. Rulla till små rullar.

  • Förvara dem i en lufttät förpackning.

Hållbarheten är cirka en månad i kylskåp.

Kanske är du intresserad av