Julgodis, snöbollar.
© wichmann+bendtsen

Snöbollar

Julen är godisets högtid. Men varför inte göra ett nyttigare godis så att du kan äta lite extra? Testa det här läckra receptet på snöbollar.

24 november 2016 av Michelle Kristensen

Snöbollar

20 st

60 g blötlagda cashewnötter (se hur du gör här under)
65 g av det fasta fettet från 1 burk kokosmjölk
2 msk agavesirap
½ msk smält kokosolja
45 g kokosmjöl
1½ msk kokosfibermjöl

Topping
1 dl kokosmjöl

Så gör du snöbollar

  • Lägg cashewnötterna i en matberedare ihop med det fasta från kokosmjölken och mixa ihop det i ca 1 minut. 
  • Lägg därefter i resten av ingredienserna och mixa ihop allt till en jämn massa. 
  • Ställ den kallt i 30 minuter. 
  • Forma kulor och rulla i kokosmjöl.
Så blötlägger du cashewnötter
  • Lägg nötterna i kallt vatten i minst 3 timmar. 
  • Häll av vattnet och voilà – du har blötlagda cashewnötter till dina julkulor!

Näringsinnehåll per kula
Energi: 62,8 kcal 
Protein: 1 g
Fett: 5,1 g 
Kolhydrater: 3,5 g
Kostfiber: 1 g

Kanske är du intresserad av