Glasstårta med bär.


© wichmann+bendtsen

Skyrglass med bär

En glassdessert du kan äta med gott samvete.

18 juli 2016 av Signe Leth & Martin Kreutzer

Skyrglass med bär

2 personer

3 dl skyr
½ tsk vaniljpulver
1 msk akaciahonung
1/3 tsk flytande stevia
1½ dl blandade bär, färska eller frysta (t ex hallon, björnbär, röda vinbär, svarta vinbär och jordgubbar)

Så lagar du skyrglass

  • Blanda alla ingredienserna till glassen i en skål. 
  • Häll massan i en form med plastfolie i botten och på kanterna, så att du lätt kan få ut glassen senare. 
  • Vi har använt en form på 12x18 cm.
  • Ställ formen i frysen i 4 till 5 timmar, så att glassen verkligen blir fast. 
  • När glassen är helt fryst kan du ta ut den ur frysen, försiktigt lyfta ut den ur formen och skära upp i önskat antal bitar.

Näringsinnehåll i skyrglass per person

Energi: 177 kcal

Protein: 18,6 g
Fett: 1,1 g
Kolhydrater: 23,7 g
Kostfiber: 1,7 g

Kanske är du intresserad av