En rund, svart skål med ingefärsglass i.

Dekorera eventuellt den färdiga ingefärsglassen med frystorkade hallon.

© Tina Brok Hansen

Så gör du världens godaste ingefärsglass

Din hälsa kan faktiskt bli bättre medan du smaskar i dig din efterrätt. Här är receptet.

17 augusti 2016 av Sandra Pugliese/Martin Krautzer

Det blir win-win med ingefärsglass. Den smakar vansinnigt gott och dessutom är den bra för samvetet.

Ingefära är en superingrediens, bland annat för att den smörjer ömma leder, minskar illamående, sätter fart på matsmältningen, skyddar ditt blodomlopp och en hel del annat.

Du kan äta ingefära på många olika sätt – så varför inte få i dig roten som glass?

Här är receptet:

 

Ingefärsglass

Cirka ½ liter / Tid: 20 minutter

 

Du behöver: 

  • 25-30 g färsk ingefära (skalad vikt)
  • 1 tesked ingefärssirap
  • 75 g honung
  • 1 ekologisk citron
  • 4 stora äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 nypa himalayasalt

 

Gör så här: 

Riv den skalade ingefäran fint och värm upp den i en liten kastrull tillsammans med ingefärssirap och honung. Låt det bubbla en halv minut och ta av kastrullen från värmen. Kyl ned den. Börja med 25 g ingefära och tillsätt eventuellt lite mer om du – när du har blandat glassen – tycker att det ska vara lite mer ”bett” i den. Personligen föredrar jag 25 g.

Skölj citronen ordentligt. Vispa ägggulorna helt ljusa med en elvisp. Vispa grädden hård – men inte för hård – tillsammans med fröna från vaniljstången. Vänd ned den nedkylda sirapen med äggulor, grädde, finrivet citronskal och salt. Frys glassen och njut den som den är eller, som på bilden, med frystorkade hallon på.

Kanske är du intresserad av