Tallrik med pannkakor och jordgubbar.


© wichmann+bendtsen

Rosa pannkakor

De här dekorativa pannkakorna tillfredsställer både synen och smaklökarna.

8 juli 2016 av Signe Leth & Martin Kreutzer

Rosa pannkakor

6 pannkakor/2 personer

Pannkakor

2 ägg
1 banan
4 jordgubbar
4 msk rödbetsjuice
70 g havregryn
¼ tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1 msk akaciahonung
Lite kokosolja att steka i (ca ½ tsk)

Skyrkräm med vanilj

½ dl skyr
¼ tsk vaniljpulver
½ msk akaciahonung

Så lagar du rosa pannkakor

Pannkakor

  • Blanda alla pannkaksingredienserna (förutom kokosoljan) till en fin och jämn smet. 
  • Låt gärna smeten vila i 5 till 10 minuter, så den kan bli tjockare i konsistensen.
    Värm en panna på mediumvärme, och tillsätt lite kokosolja att steka i.
  • När kokosoljan har smält, häller du på smeten i pannan i en liten cirkel (ca 3 msk smet per pannkaka).
  • Stek pannkakorna i ett par minuter tills de börjar bubbla och undersidan är gyllenbrun. 
  • Se till att inte steka dem för mycket, då förlorar de sin rosa färg. 
  • Vänd på dem och stek dem någon minut på andra sidan. 
  • Repetera tills du använt upp all smet.
Skyrkräm
  • Gör sedan skyrkrämen genom att grundligt blanda samman alla ingredienserna.
  • Servera pannkakorna som dessert eller frukost tillsammans med skyrkrämen och en stor näve färska jordgubbar.
Näringsinnehåll i rosa pannkakor per person
Energi: 400 kcal
Protein: 16,3 g
Fett: 11,5 g

Kolhydrater: 60,5 g
Kostfiber: 5,4 g

Kanske är du intresserad av