Läs också

Godis, morotskulor.

Morotskulor

Tallrik med rödbetskulor.
© wichmann+bendtsen

Rödbetskulor med choklad

Skäm bort familj och vänner med supergoda rödbetskulor med choklad.

10 oktober 2017 av Signe Leth

Dessertkulor med rödbetor och choklad

12 st

100 g rödbetor
100 g mörk choklad
2 msk akaciahonung
75 gram kokosmjölk, kall
1 msk frystorkat rödbets- pulver eller mörkt kakaopulver

Så gör du rödbetskulor med choklad

  • Skala rödbetorna, packa in dem i aluminiumfolie och baka dem i 180 grader tills de är mjuka.
  • Mixa rödbetorna till puré och ställ åt sidan.
  • Smält choklad i en gryta på låg värme och tillsätt därefter akaciahonung och kokosmjölk. Du ska använda den tjocka delen av kokosmjölken. Om du sätter burken i kylen över natten så är det lätt att gräva ur det tjocka dagen efter.
  • Rör ihop rödbetspurén och chokladblandningen noga. Ställ det sedan kallt i en halvtimme tills blandningen är tillräckligt fast i konsistensen.
  • Rulla 12 små dessertkulor och toppa dem med rödbetspulver eller kakao. Förvara kulorna kallt till servering.

Därför ska du äta rödbetor.

Näringsinnehåll per kula:

Energi: 80 kcal
Protein: 0,9 g
Fett: 3,7 g
Kolhydrater: 11 g
Kostfibrer: 0,6 g 

Rödbetor
Undvik röda fingrar

Rödbetans läckra färg är finast på rödbetan – inte på fingrarna! Ta därför på dig ett par engångshandskar när du skalar och skär den. Skydda ev skärbrädan med en fryspåse.

© wichmann+bendtsen

Kanske är du intresserad av