Regnbågsglass och jordgubbar på skärbräda
© wichmann+bendtsen

Regnbågsglass med bananer

Gillar du också den klassiska trefärgade glassen? Prova istället den här sunda versionen med bananer.

15 mars 2018 av Signe Moesby Leth

Regnbågsglass med bananer

10 skivor

Chokladlager:
2½ stora, frysta bananer, väl mogna
½ dl mjölk
½ tsk vaniljpulver
1 msk akaciahonung
1–2 msk mörkt kakaopulver 

Jordgubbslager:
2½ stora, frysta bananer, väl mogna
½ dl mjölk
½ tsk vaniljpulver
1 msk akaciahonung
1 dl jordgubbar 

Vaniljlager:
3 stora, frysta bananer, väl mogna
½ dl mjölk
1 tsk vaniljpulver  

Ev tillbehör:
Jordgubbar

Så gör du regnbågsglass med bananer

  • Börja med chokladlagret. Skiva de frysta bananerna och lägg dem och övriga ingredienser i en matberedare. Mixa tills du har en tjock och krämig glass utan klumpar. 
  • Häll glassen i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och ställ den i frysen i en timme, så den blir riktigt fast. Upprepa processen och lägg först på jordgubbslagret och efter ett par timmars frysning vaniljlagret. 
  • Låt glassen vila i ett par timmar efter att du har lagt på det sista lagret, så att den blir helt genomfryst. Glassen smälter snabbt så ta ut och skär upp den precis innan servering. Servera ev med färska jordgubbar.

Näringsinnehåll per skiva:  

Energi: 115 kcal
Protein: 2,1 g
Fett: 0,6 g
Kolhydrater: 26,1 g
Kostfibrer: 2,1 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar