Både dina smaklökar och ditt hjärta älskar de goda kakorna med hasselnötter och mörk choklad.

Rafwood-kakor med nötter och mörk choklad

De här supergoda kakorna svänger du ihop i ett nafs. Och ja, de är lika goda som de är fina.

28 augusti 2016 av Michelle Kristensen

8 hjärtan (formstorleken avgör)

200 g hasselnötter
100 g färska dadlar
50 g mörk choklad, 70 %
¼ tsk vaniljpulver
Ev lakritspulver att strö över


Så gör du


  • Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader i 6–10 minuter. Låt svalna.
  • Lägg alla ingredienserna i en hushållsassistent och kör ihop till en smidig deg.

  • Kavla ut degen genom att lägga den mellan två bakplåtspapper (ev pudrade med lite mandelmjöl).

  • Tryck ut dina rawcakes med valfri form. Om du vill kan du rulla dem till små kulor istället.
  • Dekorera med lakritspulver, kokosflingor, frystorkade hallon eller frukt efter din egen smak.

Kanske är du intresserad av