Glass med ananas, lime och mynta

Den här exotiska fruktexplosionen passar perfekt varma sommardagar.

4 juli 2016 av Anne Larsen

Ingredienser (4 ispinnar)

3 dl ananasjuice
8 tunna skivor obesprutad lime
6 fina små myntaskott
50 g mörk choklad
4 tsk kokos
4 citrongrässtjälkar


Så gör du:

  • Skär bort änden på citrongrässtjälkarna och ta bort de yttersta bladen.
  • Skär till citrongräset så att längden motsvarar en ispinne
  • Häll ananasjuice i isformarna, och stoppa ner mynta och 2 skivor lime i varje glass. Frys i en timme.
  • Stick sedan ner citrongräs (med änden överst). Frys klart.
  • Smält chokladen i vattenbad i en liten skål, som har en diameter, så glassen precis går ner i skålen. .
  • Doppa ner den färdigfrysta glassen i chokladen och strössla kokos på.

Kanske är du intresserad av