Visst går det att smyga in grönsaker också i desserten. Följ I FORMs läckra recept så får du det bästa av två världar på ett enkelt sätt.

Morotsglass med ingefära

Ät glass - samtidigt som du skämmer bort kroppen med mängder av vitaminer med den här goda glassen.

23 oktober 2014 av I FORM

Morotsglass

2 personer

300 g morötter
80 g cashewnötter
1 msk agavesirap
¼ tsk vaniljpulver
1/5 tsk stevia
5 cm färsk ingefära
½-1 dl sojamjölk

Topping

Bär och ev frystorkade bär


Gör så här

  • Blötlägg cashewnötterna i vatten i minst 1 timme innan du ska tillaga glassen.
  • Skala och skiva morötterna i små bitar och koka dem i 30 minuter. Kontrollera med en gaffel att de är mjuka – om moroten glider av gaffeln är den färdigkokt.
  • Blanda ihop allt (använd ¼ dl sojamjölk) tills det är en jämn, mjuk massa.
  • Lägg massan i en fryspåse och placera den i frysen i minst ett halvt dygn.
  • Ta fram glassen minst 2 timmar före servering. Blanda i ¼ - ½ dl sojamjölk.
  • Klart!

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar