Tårta med blommor och bär.
© wichmann+bendtsen

Rawcake med bär och kokos

Få receptet på en delikat rawcake och skäm bort dig själv och dina gäster med en dessert ni sent ska glömma.

19 juli 2016 av Signe Leth & Martin Kreutzer

Rawcake

2 personer

Botten

12 dadlar, urkärnade
100 g mandlar
1/3 tsk vaniljpulver

Vitt och rosa lager

200 g osaltade cashewnötter, (blötlagda i minst ett par timmar innan men helst över natten)
Saft från 1½ citron
1 dl grova kokosflingor
1 dl akaciahonung
1 tsk vaniljpulver
½ konserverad kokosmjölk (den tjocka och krämiga delen)
120 g hallon (färska/frysta)

Topping

10 hallon
2 passionsfrukter
1 msk råa kokoschips
½ tsk frystorkade hallon
Ev 1 penséblomma

Så lagar du rawcake

Botten

  • Finhacka mandlarna med en stavmixer. 
  • Tillsätt dadlar och vaniljpulver och blanda tills du har en fast massa. 
  • Häll den i en springform (20 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper.
  • Fördela massan jämnt i formen och pressa ut den mot kanterna.
Vitt lager
  • Blanda allt (förutom hallonen), tills du har en krämig massa. 
  • Det tar ca 5 minuter.
  • Blanda ev i omgångar. 
  • Häll över hälften av krämen i springformen och fördela den jämnt på bottnen.
  • Om du vill ha en fin linje mellan lagren kan du ställa in formen i frysen i 30 till 60 minuter innan du häller på nästa lager.
Rosa lager
  • Tillsätt hallonen till resten av krämen och blanda noga. 
  • Häll den rosa krämen ovanpå den vita och sätt in den i frysen igen. 
  • Ta ut kakan ca 1 timme innan servering och toppa med bär och blommor.
Näringsinnehåll i rawcake per person
Energi: 308 kcal

Protein: 5,6 g
Fett: 19,2 g
Kolhydrater: 30,5 g
Kostfiber: 3,5 g

Kanske är du intresserad av