Rabarbertårta.
© wichmann+bendtsen

Rabarbertårta med skyrkräm

Förvänta dig stora applåder när du serverar den här upp- och nervända rabarbertårtan med skyrkräm till dina gäster.

23 maj 2016 av Michelle Kristensen

Rabarbertårta

12 personer

Fyllning
9–11 rabarberstjälkar
1/6 tsk stevia
1/5 tsk vaniljpulver
1 tsk finriven färsk ingefära
1½ dl vatten
Smeten
175 g mandelmjöl
50 g kokosfibermjöl
50 g bovetemjöl
2 msk vallmofrön
1/5 tsk stevia
½ tsk bakpulver
¼ tsk vaniljpulver
4 ägg
Saft av 1 citron, skal av ½ citron
1 dl olivolja
1 dl skyr
3 msk agavesirap
½–1 dl lättmjölk
Kräm
6 dl skyr
⅛ tsk stevia
2 msk "rabarbervätska"

Så lagar du rabarbertårta med skyrkräm

 

  • Skär rabarberna i bitar på 5 cm.
  • Koka dem och de övriga ingredienserna i 3–7 minuter – rabarberna ska inte bli så mjuka att de förlorar formen.
  • Ta upp bitarna och koka in vätskan tills den blir mer koncentrerad.
  • Vispa äggulor, skyr, olja, agavesirap och citron. Blanda det torra och häll i äggvispet.
  • Vispa vitorna styva och vänd i.
  • Lägg bakplåtspapper i en kakform. Lägg rabarberna i botten i ett fint mönster och häll smeten över.
  • Sockra ev med lite sukrin på toppen.
  • Grädda i 175 grader varmluft i 45–55 minuter. När tårtan är kall vänds den upp på ett fat med rabarbersidan uppåt.
  • Krämen: Rör ihop krämen och servera tillsammans med kakan, när den är klar. Kan frysas.

Näringsinnehåll i rabarbertårta per person

Energi: 305 kcal
Protein: 13,83 g
Fett: 19,16 g
Kolhydrater: 20,25 g
Kostfiber: 6 g

Kanske är du intresserad av