Pizzapannkakor.
© wichmann+bendtsen

Pizzapannkakor med frukttopping

Det bästa av två världar ... Och så är det till och med nyttigt!

10 februari 2017 av Signe Leth

Pizzapannkakor med frukttopping

2 personer

Hallon-chia-marmelad:

2 dl hallon, frysta går bra, men koka dem snabbt först

½ tsk vaniljpulver

½ dl vatten

2 msk chiafrön

1 msk akaciahonung

Pannkakssmet:

2 ägg

1 dl mjölk

2 msk kvarg

1 msk akaciahonung

2 tsk chiafrön

1½ dl bovetemjöl

½ tsk vaniljpulver

1/3 tsk kanel

1 knivsudd salt

1/3 tsk bakpulver

1/3 tsk natron

Topping:

1 kiwi

½ banan

1 fikon

½ dl blåbär

½ passionsfrukt

1 msk raw kokoschips

Så lagar du pizzapannkakor

  • Mosa hallon i en skål, tillsätt resten av ingredienserna till marmeladen och rör ihop. 
  • Ställ kallt i en timme, så att chia­fröna kan suga upp vätskan.
  • Vispa ihop alla pannkaks-ingre­dienserna i en skål, tills du har en jämn smet. Låt smeten vila i 5–10 minuter.
  • Värm en panna och häll i en klick smet. Stek pannkakan i ett par minuter, tills den börjar bubbla och är lätt gyllene på undersidan. 
  • Vänd den och stek i en minut till.Upprepa tills smeten är slut.
  • Servera pannkakorna med marmeladen och det du gillar på, t ex kiwi, banan, fikon, blåbär, passionsfrukt och kokoschips.

Tips

Gör gärna en större portion av marmeladen och ät på t ex bröd. Ska förvaras kallt. 

Med I FORMs recept på läckra pannkakor kan du både vara sund och äta pannkakor dagen lång!

Näringsinnehåll per person:

Energi: 581 kcal
Protein: 19,5 g
Fett: 15,1 g
Kolhydrater: 98,4 g
Kostfibrer: 13,8 g

Kanske är du intresserad av