Godis, peanutbutterballs.
© wichmann+bendtsen

Peanutbutterballs

När det bästa från två världar möts kan det inte bli annat än succé. Kombinera jordnötssmör och choklad i dessa magiska peanutbutterballs, som du kan äta med gott samvete. Varsågod!

24 november 2016 av Michelle Kristensen

Peanutbutterballs

16 st

180 g dadlar
75 g jordnötssmör
50 g mörk choklad
1/5 tsk vaniljpulver

30 g smält choklad
Ev lite jordnötter

Så gör du peanutbutterballs

  • Mixa alla ingredienserna i en matberedare och forma därefter 16 dadelkulor. 
  • Smält choklad till toppingen över vattenbad.
  • Gör chokladmönster genom att doppa en gaffel i chokladen och rör gaffeln snabbt över kulorna. 
  • Strö ev hackade jordnötter över.

Är jordnötssmör lika nyttigt som jordnötter? Få svaret här.

Närignsinnehåll per kula

Energi: 87,4 kcal
Protein: 1,8 g
Fett: 4,8 g
Kolhydrater: 8,8 g
Kostfiber: 0,4 g

Kanske är du intresserad av