Nektariner i vin

Lyxig dessert med massor av C-vitaminer.

15 juli 2015 av I FORM

4 personer

1 flaska italienskt rödvin
2 msk ljust råsocker
Korn från 1 vaniljstång
6 nektariner


Tillagning

Välj ett torrt eller halvtorrt vin, lös upp sockret i vinet och tillsätt vanilj. Tvätta och skär frukterna i smala klyftor, och lägg dem i vinet. Låt det stå svalt i några timmar och lägg upp frukterna i glas och häll över vinet. Du kan både äta frukterna och dricka vinet.

Sund bonus:
Lite rödvin är som bekant bra för kretsloppet och effekten förstärks av nektarinens alla C-vitaminer plus andra vegetabiliska ämnen. Dessutom är de få kalorierna per 100 gram också ett plus.

Kanske är du intresserad av

Texten fortsätter under annonsen

Texten fortsätter under annonsen

Texten fortsätter under annonsen