Ljusröda mandeltoppar.
© Wichmann+bendtsen

Mandeltoppar med aroniabär och kokos

Nyårsafton består för många av mycket god mat, champagne och en extra läcker dessert. Men det är ofta kaloribomber som snabbt märks på midjemåttet. Vi bjuder därför på ett perfekt och mycket sundare alternativ. Gott nytt år!

16 december 2016 av Augusta Sørensen

Mandeltoppar med aroniabär och kokos

4 personer

1 dl mandlar
4 msk mandelsmör
2½ dl kokosmjöl, 1½ dl till pynt
2 msk honung
Skal av ½ ekocitron
1 tsk vaniljpulver
Ev lite vatten
15 frysta aroniabär
Dekoration
Gojibär

Så gör du mandeltoppar

  • Hacka mandlarna fint i en matberedare. 
  • Tillsätt mandelsmör, 1 dl kokosmjöl, honung, citronskal och vanilj och mixa till en fast smet. 
  • Tillsätt lite vatten om det är torrt. 
  • Gör små toppar av smeten. 
  • Mixa det sista 1½ dl kokosmjölet med aroniabär och rulla topparna i det. 
  • Pynta med ett gojibär på toppen. 
  • Förvara dem kallt.

Saknar du fler sunda alternativ till nyårsmenyn? Kolla då in de här recepten på sunda mellanmål, sund kvällsmat och sunda desserter.

Näringsinnehåll per person
Energi: 436 kcal
Protein: 11,7 g
Fett: 32,8 g
Kolhydrater: 28,8 g
Kostfiber: 7,4 g

Kanske är du intresserad av