Läs också

Melonsorbet

Krämig kakaoglass

Lär dig recept på en hemmagjord glass som passar perfekt för sena sommarkvällar.

13 juni 2016 av I FORM

Ca 1 liter glass

5 dl minimjölk
En halv vaniljstång
3 äggulor
150 g råsocker
4 msk god kakao
200 g kesella
50 g grovhackad mörk choklad av god kvalitet


Tillberedning

Häll mjölken i en kastrull. Skrapa ur vaniljkornen och rör ner dem i mjölken. Lägg också i de tomma vaniljstängerna och hetta upp mjölken till kokpunkten. Vispa äggulor och råsocker luftigt. Sila ner den varma mjölken i äggblandningen så att du silar bort vaniljstängerna. Värm upp massan till kokpunkten igen under omrörning - dock utan att det kokar. Massan ska bli lite tjockare i konsistensen. Mjölkblandningen kyls ner och blandas med kesella och kakao choklad. Kör massan i glassmaskinen tills glassen har rätt konsistens.

Om du inte har någon glassmaskin kan alla glassarna frysas in i frysen. Då ska du röra i glassen varje kvart tills den har den konsistens du önskar.

Kanske är du intresserad av