Jordgubbskompott med pannacotta

En enda portion av den här läckerheten täcker hela ditt dagsbehov av C-vitamin.

10 juni 2016 av I FORM

2 personer

200 g jordgubbar
1 vaniljstång
2 dl tjock yoghurt
1½ gelatin
Ev basilika


Från ditt baslager:

40 g socker
Rivet skal och saft av ½ citron


Tillagning:
Skär jordgubbarna i klyftor (spara lite till garnering). Lägg jordgubbar, 20 g socker och hälften av vaniljstången i en kastrull. Koka på svag värme i 3 minuter. Kyl ner.

Skrapa ut vaniljkornen ur den halva vaniljstången och blanda med socker, citronskal och yoghurt. Lägg gelatinblad i kallt vatten och smält dem sedan över vattenbad. Blanda det med citronsaft och tillsätt det till yoghurtblandningen, som sedan får stelna i två små formar i kylskåpet i 2-3 timmar. Stjälp upp på ett lager med jordgubbar och garnera eventuellt med basilika.

Sund bonus
Desserten är kalorilätt och så rik på C-vitamin att en enda portion täcker hela ditt dagsbehov.

Kanske är du intresserad av