Banana split med skyrkräm

Runda av grillkvällen med en banana split med frusen skyrkräm och gott samvete!

19 juni 2016 av Michelle Kristensen

Banana split

8 stycken

100 g mörk choklad, 85 %
50 g rostade hasselnötter
100 g mullbär eller dadlar
2 färska fikon

Fryst skyrkräm

4 dl skyr
4 msk mascarpone
1 nypa stevia
1 nypa vaniljpulver


Gör så här

  • Rör ihop skyrkrämen och ställ in den i frysen i minst 1 timme.
  • Om du har den längre i frysen, så kom ihåg att ta ut den i tid!
  • Grilla bananerna i 8–10 minuter. De ska vara helt svarta i skalet när de är färdiga.
  • Hacka chokladen och hasselnötterna i mindre bitar, skär bananen på längden och strö över nötter, choklad och mullbär.
  • Servera med fikon och skyrkräm.

Kanske är du intresserad av