Godis, choko-mint-kulor.
© wichmann+bendtsen

Choko-mint-kulor

Vem säger att man inte kan äta julgodis hela året? Dessa choko-mint-kulor är perfekta som dessert eller godis – och så är de fyllda med sunda fettämnen, mineraler och vitaminer.

24 november 2016 av Michelle Kristensen

Choko-mint-kulor

25 st

Mörk kräm
100 g hasselnötter
En liten näve färsk mynta
60 g mörk choklad, 85 %
125 g dadlar

Ljus kräm
100 g blötlagda cashewnötter (se hur du gör här under)
50 g kokosmjöl
½ msk smält kokosolja
2 tsk honung

Topping
Ev färska myntablad

Så gör du choko-mint-kulor

Så blötlägger du cashewnötter
  • Lägg nötterna i kallt vatten i minst 3 timmar.
  • Häll av vattnet och voilà – du har blötlagda cashewnötter till dina julkulor!

Mörk kräm

  • Rosta nötterna i ugnen i 200 grader i 10 minuter och låt dem svalna av. 
  • Lägg hasselnötterna, mynta och choklad i en matberedare och kör tills allt är delat i mindre bitar.
  • Tillsätt dadlarna och mixa ihop allt till en jämn massa. 
  • Skrapa över krämen i en skål och rengör matberedaren.
Ljus kräm
  • Mixa ihop alla ingredienserna till den ljusa krämen i matberedaren.
Kulorna
  • Ta en liten klick av den ljusa krämen och en liten av den mörka och forma till en kula.
  • Dekorera ev med färska myntablad.
Näringsinnehåll per kula
Energi: 94,3 kcal
Protein: 1,7 g
Fett: 6,9 g
Kolhydrater: 6,4 g
Kostfiber: 1 g

Kanske är du intresserad av