Kvinna håller fram skål med tryfflar.
Ge TRYFFLARNA din favoritsmak. Tillsätt t ex kaffe, chili eller lakritspulver!
© David Frenkiel

Chokladtryfflar med mandel

Godissugen? De här chokladtryfflarna smakar helt fantastiskt och så innehåller de inte ett enda gram socker. Varsågod!

5 oktober 2016 av Luise Vindahl

Chokladtryfflar med mandel

15 st.

15 färska, mjuka dadlar
2 msk kallpressad kokosolja
100 g kokosmjöl
100 g mandlar eller nötter
4 msk kakaopulver
1 msk vatten
1 tsk kanel


Dekoration
Valfritt

Så gör du chokladtryfflar med mandel

  • Mixa alla ingredienserna i en mixer/matberedare i en minuts tid, tills massan har samlat sig. OBS! Är din mixer eller matberedare inte tillräckligt stark, så mosa först dadlarna noga och tålmodigt med en gaffel och tillsätt sedan resten av ingredienserna. 
  • Rör runt och ställ dadelmassan kallt i 10 minuter. 
  • Forma därefter 15 små runda tryfflar med händerna.
  • Rulla dem i valfritt strössel, t ex kakaopulver, finhackade mandlar, kokosmjöl, lakritspulver eller frystorkade hallon.
  • Ställ tryfflarna kallt i 20 minuter, innan de ska serveras.

Är du ännu mer sugen på choklad så testa den här läckra chokladkakan!

Näringsinnehåll per tryffel
Energi: 122 kcal
Protein: 2,5 g
Fett: 8,4 g
Kolhydrater: 11,1 g
Kostfiber: 3,4 g

Kanske är du intresserad av