Chokladbananpannkakor med jordgubbar.
© wichmann+bendtsen

Chokladbananpannkakor med jordgubbar

Skäm bort dig själv med dessa söta och goda pannkakorna.

10 februari 2017 av Signe Leth

Chokladbananpannkakor med chokladsås och jordgubbar

2 personer

Pannkakssmet: (10 minipannkakor):

2 ägg

1 banan, helst rätt mogen med bruna prickar

2 dl havregryn

2 msk kvarg

1½ msk kakaopulver

½ tsk vaniljpulver

½ tsk kanel

¼ tsk bakpulver

¼ tsk natron

10 g mörk choklad 70 %, hackad

Chokladsås:

1 msk kokosolja, smält

1 msk kakaopulver

½ msk akaciahonung

Topping:

½ banan

5 jordgubbar

Så lagar du chokladbananpannkakor

  • Blanda alla ingredienserna, förutom chokladen, tills allt är väl blandat och du har en jämn smet. 
  • Låt smeten vila i 5–10 minuter.
  • Värm en panna. 
  • Häll en liten klick smet i pannan – pannkakorna får gärna vara ganska små! 
  • Toppa varje pannkaka med lite hackad choklad.
  • Stek pannkakan i ett par minuter, tills den börjar bubbla och är lätt gyllene på undersidan. 
  • Vänd den och stek i en minut till.
  • Upprepa tills smeten är slut.
  • Gör chokladsåsen genom att röra ihop kakaopulver, kokosolja och akaciahonung. 
  • Servera pannkakorna med chokladsås, jordgubbar och banan i skivor.

Här hittar du många fler recept på goda och sunda pannkakor. Smaklig måltid!

Näringsinnehåll per person :

Energi: 460 kcal
Protein: 14,9 g
Fett: 19,7 g
Kolhydrater: 60,6 g
Kostfibrer: 8,7 g

Kanske är du intresserad av