Björnbärs-semifreddo

Servera den klassiska glassdesserten seifreddo i en nordisk version med färska björnbär.

10 september 2015 av Anne Larsen

Semifreddo med björnbär

2 personer

3 pastöriserade äggulor
50 g ljust rörsocker
1 vaniljstång
3 äggvitor
50 g ljust rörsocker
1,5 dl vispgrädde
200 g skyr
250 g björnbär


Så gör du björnbärs-semifreddo

  • Ta fram 3 skålar. I skål 1 vispas äggulorna pösiga och luftiga med socker och vanilj.
  • I skål 2 vispas äggvitorna till hårt skum med sockret.
  • I skål 3 vispas grädden fluffig – hellre åt det lite mjukare hållet än för hårt vispad.
  • Vänd ihop allt i en av skålarna ihop med massor av björnbär och skyr.
  • Klä en form med plastfolie. Häll glassmassan i formen och vik över plastfolien.
  • Frys glassen i minst 4 timmar.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar