Pannkakor med blåbär.
© wichmann+bendtsen

Bärpannkakor med citron och blåbärskräm

Tänk om man kunde äta en superläcker dessert utan att få dåligt samvete. Men det kan du! Prova dessa fantastiska och inte minst sunda bärpannkakorna!

14 februari 2017 av Signe Leth

Bärpannkakor med citron och blåbärskräm

2 personer

Pannkakssmet:

1 banan, helst rätt mogen med bruna prickar

2 ägg

1½ dl havregryn

½ tsk vaniljpulver

1/3 tsk bakpulver

Skal från ½ ekologisk citron, finrivet

1 msk pressad citron

½ dl blåbär, färska eller frysta

½ tsk kokosolja, till stekning

Blåbärskräm:

½ dl blåbär, frysta

1 dl kvarg

1/3 tsk vaniljpulver

2 msk pressad citron

Skal från ½ ekologisk citron, finrivet

½ msk akaciahonung

Topping:

½ dl blåbär

5 g mörk choklad 70 %, riven

Så lagar du bärpannkakor

  • Blanda alla ingredienserna, förutom blåbären, tills det är väl blandat. 
  • Låt smeten vila i 5–10 minuter.
  • Värm en stekpanna och smält lite kokosolja att steka pann- kakorna i. 
  • Häll en liten klick smet i pannan. Fördela direkt 1 tsk blåbär över hela pannkakan.
  • Stek pannkakorna i ett par minuter, tills de börjar bubbla och är lätt gyllene på undersidan. 
  • Vänd dem och stek i en minut till.
  • Blanda snabbt ihop alla ingredienserna till blåbärskrämen.
  • Servera pannkakorna med blåbärskräm och färska blåbär. 
  • Riv lite mörk choklad över.

Sugen på fler goda pannkakor?

Näringsinnehåll per person:

Energi: 352 kcal
Protein: 17,4 g
Fett: 12,3 g
Kolhydrater: 45,9 g
Kostfibrer: 5,8 gt

Kanske är du intresserad av