Läs också

Nektariner i vin

Äppelkaka med makronbotten

Lockar smaklökarna och stärker immunförsvaret.

15 juli 2015 av I FORM

4 personer

8 katrinplommon med kärna
1/2 dl calvados eller cognac
1/2 dl starkt earl grey-te
Rivet skal från en ekologisk apelsin
1 tsk ingefära
4 matäpplen
Korn från 1 vaniljstång
Saften från 1 apelsin
1/2 tsk finriven ingefära
1 msk ljust råsocker
1 mango
4 stora makroner
36 mandlar


Topping:

2 dl kesella
1 tsk akaciahonung
Vaniljkorn från 1/2 vaniljstång


Tillagning

Gör bottnen av katrinplommon dagen innan. Lägg katrinplommonen i blöt i sprit, te, apelsinskal och finriven ingefära. Ställ i kylskåpet i minst 8 timmar. Skala och skär äpplena i bitar, lägg dem i en kastrull tillsammans med vaniljkorn, apelsinsaft, ingefära och socker. Låt äpplena sjuda på lägsta värme i ca 15 minuter och låt svalna. Skär mangon fri från kärnan, lägg bitarna med skalet neråt och snitta bitar i fruktköttet. Vräng skalet och frigör tärningarna. Lägg makroner i ett glas, katrinplommonen ovanpå och lite saft. Blanda äppelmos med mango och lägg det på. Blanda kesella med honung och vanilj och häll det över. Rosta mandlar i en torr panna och garnera med dem.

Hälsobonus:

Katrinplommon hör till de mest immunförsvarsstärkande frukterna som finns. Mango, apelsinskal och äpplen bidrar också med flera nyttiga vegetabiliska ämnen till ditt immunförsvar. Mandlarna ger hjärtvänliga fettämnen och förstärker med sitt enorma innehåll av E-vitamin dessertens immunförsvarsstärkande egenskaper.

Texten fortsätter under annonsen

Kanske är du intresserad av

Texten fortsätter under annonsen

Texten fortsätter under annonsen