Grillspetten gör att du inte saknar den knapriga känslan.

Byt ut kycklinglåren mot räkor på spett

Det finns både mycket kalorier och fett att spara genom att byta ut kycklinglåren mot stora räkor.

29 juni 2010 av I FORM

Grillade kycklinglår innehåller i stort sett dubbelt så många kalorier som grillade räkor. Dessutom blir kycklingskinnet ofta bränt och då uppkommer cancerframkallande tjärämnen. Det smälta fettet från kycklingskinnet droppar ner på grillkolen.

Räkor fettfria

Räkor är magra och innehåller i motsats till kycklinglåren inget fett. Om du vill ha kvar känslan av att gnaga på ett kycklinglår kan du sätta räkorna på träspett och lägga dem på en grillbricka så att de inte bränns vid.

Beroende på vilken smak man vill ha fram kan räkorna penslas med sojasås blandat med lite vatten och citronsaft, du kan också blanda kryddor med vatten och lite balsamvinäger till en marinad.

Tillsätt gärna olika grönsaker skurna i tärningar som t ex paprika, squash och rödlök på spetten tillsammans med räkorna så blir de ännu nyttigare.

Kanske är du intresserad av