Tranbärsbullar

Saftiga bullar som mättar ordentligt med torkad frukt och nötter.

6 april 2010 av I FORM

10 st

200 g vetemjöl
60 g socker
1½ tsk bakpulver
¼ tsk salt
½ ägg
1½ dl lättfil
100 g tranbär (t ex frysta)
20 g hasselnötter
50 g blandad torkad frukt


Tillbehör:

2 ½ dl lättyoghurt
200 g blandad frukt


Tillagning

Rör ihop allt det torra: mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Blanda sedan ägg och lättfil i en annan skål. Blanda ihop det torra och det våta och rör ner tranbär, nötter och den torkade frukten skuren i små bitar. Forma 10 bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Du kan också lägga degen i små silikonformar. Baka bullarna i 190 grader i 20 minuter. Servera 1 bulle med yoghurt, blandad frukt och kaffe eller te.

Tips:
Bullarna kan mycket väl frysas och blir precis som nybakta när de värms upp i ugnen, direkt från frysen.

  • Du tränar inte alls:

    Ska du hushålla med kalorierna är kolhydraterna en bra början. Därför kan det vara en god idé att spara hälften av bullen till ett senare mellanmål.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Tränar du intensivt kan det vara en god idé att ta med fler nötter i bulldegen och på så sätt höja fetthalten lite grand. Eller så kan du välja att lägga lite finhackade nötter eller mandlar i din cultura.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar