Sött med Stevia: Kex

Gör antingen med vanilj/tranbär eller choklad/apelsin.

12 juni 2012 av I FORM

Grundrecept:

130 g linfrön
100 g rostade sesamfrön
50 g kokosmjöl
½ tsk stevia
5 dl vatten
knivudd salt
¼ vaniljstång


Smakvariation:

Vanilj/tranbär

30 g hackade tranbär
Choklad/apelsin

3 msk kakaopulver
½ tsk stevia extra
Skalet från ½ ekologiskt odlad apelsin


Gör så här

  • Blanda alla ingredienser och låt stå och dra i 20 minuter. Fördela i 0,5 cm, eller tunnare, på en bakplåt.
  • Grädda vid 125 grader i max 2 ½ timme (tiden beror lite på hur tjocka du gör dem).
  • Kexen ska vara helt spröda när du tar ut dem och du kan med fördel öppna ungsluckan en gång i kvarten för att släppa ut ånga.
  • Kan ätas som de är, alternativt med lite smör eller jordnödssmör eller med en skivad banan.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar