Läs också

Kycklingmuffins

Spenatmuffins

De här matiga muffinsen kan du gärna äta med lite sallad till.

7 juni 2013 av Michelle Kristensen

12 st


Ingredienser

2½ dl fullkornsdurum-vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk krossade linfrön
½ tsk havssalt
¼ tsk peppar
½ tsk muskot
¼ tsk rosmarin – kan uteslutas
3 ägg
2½ dl grekisk yoghurt 2 %
200 g spenatblad
2 morötter
1 lök
1 vitlöksklyfta


Så gör du

  • Rör ner spenatbladen till små, små bitar i matberedaren. Gör samma sak med lök och morötter.
  • Tillsätt ägg, vitlök och yoghurt, som du vispar runt.
  • Häll i resterande ingredienser, och blanda ihop till en jämn smet.
  • Lägg i alla torra ingredienser, och vispa igen.
  • Fördela smeten i 12 muffinsformar, och grädda i 180 grader i 30-40 minuter.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar