Läs också

Detta är Plan A

Håll blodsockret i schack med det här läckra pärlgrynsbrödet, på bilden serverat med blåbärspuré.

Pärlgrynsbröd

Ett läckert bröd med massor av korn som enligt en svensk undersökning är extra skonsamt mot blodsockret.

13 oktober 2011 av I FORM

Detta behöver du:

400 g matvete
4 dl vatten till kokning
50 g jäst
240 ml vatten till jästen
5 g salt
100 g rågmjöl
1 mosad mogen banan
125 g linfrön uppkokta i 1 dl vatten


Ät brödet som en del av din Plan A-dag


Så gör du:

  • Koka vetet i 10 minuter, och låt det svalna en halvtimme.
  • Lös upp jästen i 240 ml vatten.

  • Blanda ner kärnorna, rågmjöl, banan, linfrön och salt.
  • Knåda degen väl.
  • Låt den jäsa 30 minuter och knåda den igen.

  • Häll degen i en bakform och låt den jäsa 35 minuter.
  • Grädda brödet i cirka 40 minuter i 200 grader varm ugn

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar