Kan sparas i en kakburk eller ätas på en gång.

Spröda knäckebröd med råg och dinkel

Krispiga sunda knäckebröd med mängder av godsaker.

30 januari 2012 av I FORM

(30–40 st)

125 g rågmjöl
50 g dinkelmjöl
1 msk kallpressad rapsolja
½ tsk salt
Cirka 1 dl kallt vatten
1 tsk vinäger
1 tsk socker
50 g sesamfrön
50 g vallmofrön
50 g hackade pumpakärnor


Så gör du:

  • Kör de två mjölsorterna i en matberedare med 1 msk kallpressad rapsolja, salt och socker.
  • Samla degen med vinäger och vatten.
  • Knåda in sesamfrön, vallmofrön och pumpakärnor i degen och kavla ut den med vikningar (när du kavlar degen viker du ihop den och kavlar ut den igen).
  • Gör det totalt fyra gånger, och kavla sedan ut degen till en rektangel som skärs i små tre- eller fyrkanter.
  • Pricka dem med en gaffel och grädda dem på bakplåtspapper i 225 grader i en uppvärmd ugn i cirka 8 minuter.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar