Baka läckra frallor med mandelmjöl.

Glutenfria recept: Chiafrallor på mandelmjöl

Läckra bullar med chiafrön och sesam, helt glutenfria! Passar perfekt som mellanmål.

3 november 2014 av I FORM

Chiafrallor

9 st

½ paket jäst
4 dl ljummet vatten
1 dl chiafrön
2/3 tsk salt
½ dl sesamfrön
2 ägg
2 dl mandelmjöl
50 g hackade mandlar
5 dl fullkornsrismjöl
Garnering: Chiafrön


Chiafrön - Läs allt om de små hälsobomberna här >


Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan chiafrön och salt.
  • Låt blandningen stå i minst 1 timme och gärna över natten.
  • Tillsätt alla ingredienser utom fullkornsrismjölet och rör om.
  • Tillsätt fullkornsrismjöl, lite i taget, samtidigt som du rör om.
  • När degen håller ihop, men ändå är lite kletig, är den färdig.
  • Låt degen jäsa i 20 minuter på en ljummen plats.
  • Forma 9 bollar, strö över chiafrön och grädda i 175 grader i 20–25 minuter.
  • TIPSGör frallorna svarta med ätbart kolgranulat från danska ”sort of coal”. Använd en påse till en sats deg. Kan köpas på sortofcoal.dk.


Bröd utan mjöl?


Då kommer du att älska I FORMs läckra stenåldersbröd, morotskex, knäckebröd och fröbullar. Du hittar dem här

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar