Perfekta till frukosten eller som ett litet förmiddagssnack.

Müslifrallor med torkad frukt

Frukostbullar med nötter och torkad frukt - helt utan gluten.

3 november 2014 av I FORM

Müslifrallor med torkad frukt

9 st

½ paket jäst
3 dl ljummet vatten
75 g hela hasselnötter
75 g hackade pekannötter
50 g hackade torkade aprikoser
50 g hackade torkade dadlar
1 dl frystorkade blåbär
1 dl kokosmjöl
1 dl linfrön
2 dl bovetemjöl
1 tsk kanel
¼ tsk muskot
¼ tsk vaniljpulver
En nypa salt
Garnering: Frystorkad rabarber och färska bär


Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet och tillsätt nötter och torkad frukt.
  • Lägg sedan i övriga ingredienser i smeten och rör i ett par minuter.
  • Fördela i 9–12 muffinsformar, beroende på storleken på dem, och grädda i ugnen i 175 grader i 15–20 minuter.


Bröd utan mjöl?


Då kommer du att älska I FORMs läckra stenåldersbröd, morotskex, knäckebröd och fröbullar.Find dem her_SV

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar