Stenåldersbröd
Stenåldersbröd Det här enkla receptet innehåller inget mjöl - däremot massor av kärnor!

Stenåldersbröd

Bröd utan mjöl: Laga matigt stenåldersbröd med få kolhydrater men massor av sunda kärnor.

13 juli 2016 av I FORM

1 stenåldersbröd (det blir 25 skivor totalt):


150 g mandlar
100 g sesamfrön
100 g linfrön
100 g solrosfrön
150 g pumpakärnor
1 dl rapsolja
2 tsk havssalt
5 små ägg


  • Mal mandlarna i en mixer. Blanda dem med de andra fröna och kärnorna i en skål.
  • Bland dem med de övriga frön och kärnor i en skål.
  • Vispa äggen, och tillsätt dem tillsammans med havssalt och rapsolja
  • Lägg degen i en rågbrödsform med teflonbeläggning och grädda stenåldersbrödet i 160 grader i 70 minuter. Låt det svalna helt i formen.
  • Förvara stenåldersbrödet inpackat i en kökshandduk i en plastpåse i kylskåpet.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar